Een conflict is altijd vervelend. En misschien nog wel vervelender als het op de werkvloer plaatsvindt. Dit is namelijk de plek waar je over het algemeen goed moet kunnen samenwerken en moet kunnen vertrouwen op je collega’s en leidinggevenden. Toch ontstaan er regelmatig conflicten op de werkvloer. Dat is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat veel mensen elkaar 40 uur per week, iedere week opnieuw zien. En je hebt je collega’s niet voor uit het kiezen, dus zul je er het beste van moeten proberen te maken. Maar wat als jij al leidinggevende een conflict hebt met een medewerker? Hoe pak je dit het beste aan?
Probeer het vroegtijdig op te lossen
Vaak ontstaan conflicten op de werkvloer niet spontaan. Meestal zijn het langlopende zaken die alsmaar voor meer problemen zorgen. En uiteindelijk uit de hand lopen. Daarom is het belangrijk om conflicten zo vroeg mogelijk de kop in te drukken. Merk dat een medewerker niet tevreden is en soms loopt te klagen? Ga met hem of haar het gesprek aan. Biedt een luistert oor en wat je ook doet, oordeel niet. Vraag naar het probleem en bekijk samen naar een oplossing. Wacht hier dus niet te lang mee, want op het moment dat de wrijvingen te hoog zijn opgelopen, wordt er niet meer snel naar je geluisterd en wordt de drempel om het op te lossen verhoogd.
Een advocaat voor ondernemers in de arm nemen
Kom je er echt niet uit, of heb je het probleem niet tijdig aan weten te pakken? Dan is het misschien wel nodig om een advocaat voor ondernemers in de arm te nemen. Een advocaat voor ondernemers is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kent de wetten en regels op zijn duimpje. Hij of zij zal je helpen met het uit de hand gelopen conflict met je medewerker. Hij helpt jullie er zo goed mogelijk uit en probeert om samen tot een oplossing te komen. Dus komen jij en je medewerker er onderling niet uit? Vraag dan advies aan een advocaat voor ondernemers. Zij kunnen je verder helpen.