Zilvermunten waren de valuta van de jaren 90. Alles werd hiermee betaald. Veel oudere mensen hebben nog veel van deze munten. Die munten zagen er qua voor precies uit als bijvoorbeeld de euro of de gulden. Met zilver kon je in principe alles kopen wat je maar wou, mits je genoeg had natuurlijk. Deze munten werden geslagen tot net voor 1970. Vanaf dat moment werden de zilveren munten zoals iedereen ze kende vervangen door munten die gemaakt werden van nikkel, ook een overgangsmetaal. Hoewel deze munten vroeger erg belangrijk waren kun je er nu helaas niet meer mee betalen. Er is wel goed nieuws voor degene die ze nog heeft. Er zit zilver verwerkt in de munten en daardoor hebben ze nog een redelijke verkoopwaarde.
Gewicht en soort
Op het moment dat je zilver hebt en hier van af wilt, dan moet je van tevoren de waardes weten. Om hier achter te komen kun je naar een juwelier of wisselkantoor gaan. Zij wegen het dan voor je en vertellen je tot welke categorie het zilver behoort. Heb jij deze munten nog in bezit? Dan kun je hier naar alle waarschijnlijkheid nog wel een leuk bedrag voor terug krijgen. De meeste van deze ‘betaalmunten’ bestaan voor meer dan 70% uit echt zilver. Het kan ook nog gekker. In het verleden zijn er zogeheten beleggingsmunten gemaakt. De naam verklapt eigenlijk al waar deze voor diende. Je kunt deze speciale munten herkennen aan hun gewicht. Ze wegen namelijk 100 gram precies. Deze munten bestaan uit bijna 100% zilver. Ook deze zijn interessant om eventueel te verkopen. Overal ter wereld kun je met zilvermunten terecht voor welk doel dan ook.
Check altijd even wat de zilver waarde is
Wil je weten hoeveel zilver er in zo’n munt zit, dan moet het gehalte aan zilver bepalen. Heb je bijvoorbeeld een puur zilveren staaf van 1 kilo, dan is deze tussen de 600 en 650 euro waard. Niet verkeerd ofwel? Heb je interesse in het kopen of verkopen van zilver, check dan altijd even de zilver koers. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.