Hoe kun je een kalknagel behandelen?
Het probleem bij de meest gebruikte aanpakken van een schimmelnagel is dat ze vooral de symptomen proberen te bestrijden. Denk hierbij aan verschillende zalfjes of huis- tuin- en keukenoplossingen. Het product behandelt niet de bron/de oorzaak van de infectie en voorkomt hiermee geen nieuwe infecties. Tevens dringt het product vaak niet goed door tot de kern van de nagel.
Het beste advies is om een paar simpele stappen gebruik te maken van de effectieve behandeling van ProtectAir. Dit product zorgt er voor dat het de kern én de bron van de infectie om een planmatige manier behandelt.
Dat werkt als volgt:
Zo behandel je de geïnfecteerde nagel(s)
De nagel vloeistof bevat het actieve medische ingrediënt Olile-Active. Dit ingrediënt zorgt voor een omgeving waarin schimmels niet kunnen overleven of vermenigvuldigen. Na slechts één week applicatie is er zichtbare verbetering te zien op het geïnfecteerde nagelgebied.
Stap 1: Verwijder alle nagellak en gebruik één van de nagelvijltjes om de nagel te vijlen. Herhaal dit 1x per week.
Stap 2: Gebruik de vloeistof 2x per dag gedurende minimaal 4 weken. Zorg ervoor dat de formulering het volledige nageloppervlak en het blootgestelde nagelbed bedekt.
Stap 3: Als de behandeling is voltooid, kunt u de formulering 1x daags blijven gebruiken, totdat de nagel volledig is uitgegroeid.
Vervolgens pakt u tevens de bron van herinfectie aan.
Behandel en bescherm uw schoenen tegen bacteriën & schimmels.
Stap 4: Spray 5 tot 10 keer in iedere schoen. Wacht tot de schoen volledig droog is, voordat u de schoenen draagt
Stap 5: Als de behandeling afgerond is, kunt u de spray blijven gebruiken om uw schoenen hygiënisch en fris te houden.
Met het volgen van deze simpele stappen, in combinatie met dit effectieve product, bent u snel van uw kalknagel verholpen!
Meer uitleg over de kalknagel
Een kalknagel wordt veroorzaakt door een externe schimmelbacterie en zorgt voor een schimmelinfectie die niet vanzelf geneest. De infectie ontwikkelt zich langzaam en is in het begin lastig op te merken. Als de nagel eenmaal geïnfecteerd is, is deze lastig te behandelen, omdat de schimmel zich vaak onder het nagelbed bevindt en moeilijk te bereiken is. De geïnfecteerde nagel is vaak geel, groen of bruin van kleur en kan een verdikking hebben of er brokkelig en beschadigd uitzien. Schimmelnagel komt ook aan de vingernagel voor, echter komt het vaker voor aan de teennagels.
Een van de grootste problemen met een kalknagel is dat, nog voordat de symptomen zich voortdoen, er al een grote kans is dat gezinsleden besmet zijn geraakt. Tevens zijn de schoenen tegen deze tijd al een lastige bron geworden van de schimmels en zorgen deze voor een terugkomende herinfectie; zelfs na, tijdelijke, genezing.
Het ontstaan van de kalknagel
Je huidoppervlak is van nature bedekt met (voornamelijk goede) bacteriën en schimmels. Dit is geen enkel probleem, sterker nog, het is zelfs nodig om ons te beschermen tegen bacteriën en schimmels van buitenaf. Op het moment dat de schimmels en bacteriën de kans krijgen zich te vermenigvuldigen kunnen ze voor problemen gaan zorgen. Zo kunnen ze de huid binnendringen of zelfs je nagels, waar ze zich zullen nestelen en voor nare infecties kunnen zorgen.
Sokken en schoenen, in combinatie met warmte en transpiratie (zweet), zijn de ideale broedplaats. Het zweet transporteer de schimmels en bacteriën naar je schoenen, waar ze een bron van herinfectie vormen en lastig te verwijderen zijn. Dit kan leiden tot voetschimmel – zwemmerseczeem – of zelfs kalknagels.
Tips om een kalknagel te voorkomen
De beste manier een kalknagel of schimmelnagel te voorkomen is contact met besmette oppervlakken te vermijden. Daar daarom altijd slippers of sandalen in openbare ruimtes.
- Voorkom nagel beschadiging
Een beschadigde nagel infecteert veel sneller
- Hou je voeten schoon en droog
Zorg voor schone handdoeken na ieder gebruik!
- Behandel voetschimmel / zwemmerseczeem direct om te voorkomen dat het zich verspreidt
- Desinfecteer je schoenen!
Schimmels en bacteriën nestelen zich diep in je schoenen, waar ze lastig te verwijderen zijn.
- Was sokken op minimaal 60°C
99% van de schimmels overleven temperaturen van 60°C. of hoger niet.
- Gebruik geen ‘normale’ nagellak:
Koop een speciale, ademende nagellak, om schade aan de nagel te voorkomen.