Oosterse tafellampen zorgen voor een unieke en uiterst sfeervolle verlichting op eettafels, bureaus of salontafels. Dit soort tafellampen zijn traditie in de Arabische cultuur. Ze worden in veel verschillende kleuren gemaakt. De meest bekende kleuren zijn goud, zilver en een variant van brons. Zo is er voor ieder wat wils en decoreer je jouw meubels op een manier die je zelf het mooiste vind. Sommige lampen hebben kleine pootjes om op te staan, andere hebben dit wee niet. Of je nu een moderne- of industriële inrichting hebt, er is gegarandeerd een tafellamp die goed bij jou en je woning past. Sfeervolle lampen maken gelegenheden nét even wat specialer. Of wil je gewoon even wat tijd voor jezelf, lekker ontspannen. Hierbij helpen Oosterse tafellampen ook zeker.
Ga de uitdaging en mix verschillende soorten lampen met elkaar. Zo krijg je vaak erg mooie lichtdecoraties die met andere lampen vrijwel onmogelijk zijn.
Slaapkamer
Ook voor in de slaapkamer zijn Oosterse tafellampen uitermate geschikt. De juiste verlichting kan jou al snel het gevoel geven dat je slaapt tussen de wolken. Maak je eigen sprookjesnacht een feit door de juiste lamp te kiezen. Dit is goed voor jou en je nachtrust. Een mooie lamp zorgt voor net dat beetje meer sfeer. Een paar lampen kunnen jou slaapkamer interieur al een totaal andere look geven zonder geheel nieuwe meubels in te kopen of iets dergelijks.
Hoe wordt een Oosterse tafellamp gemaakt?
Een Oosterse tafellamp wordt meestal gemaakt van zilver of brons. Tijdens het maken van deze lampen word vastgehouden aan eeuwenoude traditie die al generatie op generatie word overgedragen. De gaatjes die erin zitten worden met de hand gemaakt. Dit zijn er honderden. De kleine gaatjes zorgen voor mooie patronen op de muur of op het plafond. Experimenteer met verschillende combinatie om een lichtspel te maken die enig in zijn soort is. Een tafellamp als deze is een prachtig stukje handwerk. Er is verschil te zien tussen een Oosterse tafellamp en een standaard fabriekslamp die onder de zelfde categorie probeert te vallen. Daarbij zie je namelijk met een blik dat het lopende band werk is.