Er zitten een aantal collega’s thuis met corona of corona gerelateerde klachten. De opdrachten en taken die er openstaan moeten wel gewoon worden afgerond en gemaakt. Dit zorgt er dus voor dat de medewerkers die er wel nog zijn in een keer veel meer werk moeten verzetten. Zo is het namelijk ook zo dat deze werknemers ook nog hun eigen taken hebben die ze moeten afronden. Bovendien is het zo dat niet iedereen zomaar even kan thuiswerken. Denk maar eens aan de bouw. Je kunt namelijk niet even vanuit huis een muurtje metselen of die dakconstructie goedkeuren. Dit geldt natuurlijk ook voor een aantal andere branches. Voor deze branches geldt namelijk allemaal dat thuiswerken geen optie is. Kijk mensen die software schrijven kunnen dat vaak wel gewoon vanuit thuis doen.
Je mist contacten
Echter, vergeet men hier dan wel bij te vermelden dat je dan vervolgens de contactmomenten mist die je normaal wel hebt op het werk. Je kunt nu namelijk geen praatje maken bij de koffieautomaat of tijdens dat potje tafeltennis. Het is dus allemaal niet zo hosanna als ze bijvoorbeeld in het nieuws melden. Wanneer je bijvoorbeeld op het zakelijke platform LinkedIn gaat kijken dan zie je dat daar steeds meer berichten voorbijkomen en worden gedeeld van mensen die het thuiswerken toch niet echt bevalt. Het is voor veel mensen namelijk nu puur omdat het moet. Vervolgens zie je dan ook berichten langskomen van bedrijven die besluiten om in de toekomst meer te gaan thuiswerken. Wanneer je dit vergelijkt met nu zit je eigenlijk in een hele andere wereld. Zo zal je namelijk in de toekomst dan misschien 1 of 2 dagen thuis gaan werken op een werkweek van 5 dagen. Terwijl als je naar nu kijkt dan zit je gewoon 5 dagen thuis met hier en daar misschien eens een meeting.
Goede thuiswerkplek
Dit levert stress en druk op. Zeker wanneer de werkgever niet wil helpen in het creëren van een goede thuiswerkplek. Als een werkgever van jou verwacht dat jij thuiswerkt dan zul je daar dan ook de juiste spullen voor moeten krijgen. Bovendien is het dan ook niet jouw verantwoordelijk om daarvoor te zorgen. Mocht je hier nou niet uitkomen met jouw werkgever dan is arbeidsmediation nog altijd een mogelijkheid. Arbeidmediation zorgt er namelijk voor dat je weer met elkaar in gesprek kunt gaan op een fatsoenlijke manier.